Categorieën
Aperitiefhapje

Soesje van Parmezaanse Kaas

Soesje van Parmezaanse Kaas

“Het allerlekkerst wanneer ze net uit de oven komen.”

 

— BENODIGDHEDEN — 

Soezenbeslag:
100 gr Melk | 100 gr Water | 100 gr Boter | 85 gr Parmezaanse kaas |
100 gr Bloem | 4 st Eieren

Crème van groene kruiden:
Groene kruiden bouillon | Eiwit | Sushi azijn | Limoensap | Zout | Suiker | Zonnebloemolie

Crème van Parmezaanse kaas:
Melk| Parmezaanse kaas | Room | Limoensap | Limoenzeste

— BEREIDING —

Soezenbeslag:
1. Weeg de ingrediënten nauwkeurig af en leg een spuitzak met een glad spuitje klaar

2. Doe het water, melk en de boter in een pan en breng het aan de kook. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat volledig oplossen
3. Neem de pan van het vuur wanneer de boter en de Parmezaanse kaas gesmolten zijn. Voeg vervolgens de bloem in één keer toe en roer alles goed door
4. Zet de pan terug op een laag vuur en maak het beslag gaar, het is gaar wanneer het als een bal loslaat en deze een glanzend laagje heeft (Dit duurt ongeveer +/- 2 minuten)
5. Doe het beslag in een bekken en voeg de eieren één voor één toe. Zorg ervoor dat het beslag goed gemengd is voordat je het volgende ei toevoegd

6. Vul de spuitzak met het beslag, en laat afkoelen in de koeling (Dit duurt ongeveer +/- 60 minuten)
7. Spuit wanneer het beslag koud en stevig is de gewenste modellen op de bakplaat met bakpapier. (Ik spuit het iets groter dan een €2,- munt)
8. Bak de soezen in een voorverwarmde oven van 190°C in +/- 20 minuten af. Ze zijn klaar waneer deze goudbruin kleuren (de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de soezen)

— AFWERKING —

1. Vul de soezen af met groene kruiden crème
2. Spuit een dotje van de Parmezaan crème boven op de soes, om de Parmezaan smaak helemaal naar boven te halen.

— EXTRA —

➤ Geen fan van kaas? Of wil je gewoon een slagroomsoes maken? Laat de Parmezaanse kaas in het soezenbeslag weg. Dan krijg je een neutrale soes.
(Voeg dan wel een snufje zout toe)

➤ Hoe groter de soes, hoe langer de baktijd

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.