Categorieën
Voorgerechten

Steak Tartaar | Gamba | Sambal

Steak Tartaar | Gamba | Sambal

“De kletskop van sambal zorgt voor een licht pittig en krokant mondgevoel.”

 

— BENODIGDHEDEN — 

Steak tartaar:
Ossenhaas | Sojasaus | Kewpie | Zwarte peper

Gamba’s gepaneerd in kroepoek:
Gamba’s | Kerriezout | Bloem | Eiwit | Kroepoek

Kletskop van sambal:
125 gr Sesam | 100 gr Jus d’orange | 120 gr Gesmolten boter | 200 gr Poedersuiker | 60 gr Bloem | 1 tl Sambal | Zout

Basilicum olie:
Basilicum | Olie | Glice

Spaghetti van soja:
Ketjap | Soja | Water | Agar-agar

Crème van chili:
Water | Azijn | Suiker | Tomatenpuree| Room | Sambal 

BBQ crumble:
Kroepoek | Barbecuekruiden

Zoetzure groenten:
Winterpeen Geel en Oranje

— BEREIDING —

Kletskop van sambal:
1. Smelt de boter in een plastic bakje in de magnetron

2. Doe de jus d’orange, gesmolten boter, poedersuiker, bloem, sambal, zout in de blender of thermomix en draai op tot een beslag
3. Doe het beslag in een bakje en meng de sesam er onderdoor
4. LET OP: Draai de sesam niet mee in de blender, anders draai je de sesamzaadjes kapot

Spaghetti van soja:
1. Breng alle ingrediënten al roerend aan de kook en laat 1 minuut doorkoken 

2. Haal de pan van het vuur en laat de vloeistof iets afkoelen
3. Vul de spuit met de gelei van soja en spuit de massa in de slangetjes
3. Doe de slangetjes in koud water met ijsblokjes om de spaghetti te laten stollen 
4. Na enkele minuten kan de spaghetti met een lege spuit uit de tube geblazen worden

Gamba’s gepaneerd in kroepoek: 
1. Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal

2. Maak de gamba’s droog en breng ze op smaak met kerriezout
3. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het het paneermeel van kroepoek (B.E.P.)

Steak tartaar: 
1. Snijd de ossenhaas in mooie fijne brunoise. Dit gaat gemakkelijker wanneer je de ossenhaas licht aanvriest en met de snijmachine snijd

2. Natuurlijk kun je de tartaar ook gewoon met een scherp mes snijden
3. Breng op smaak met de overige ingrediënten
4. Draai kleine (gehakt) balletjes van de steak tartaar

— AFWERKING —

1. Spuit de basilicum olie midden op het bord
2. Leg 3 kleine balletjes van steak tartaar op het gerecht
3. Leg de spaghetti van soja op het bord
4. Spuit de crème van chili erbij
5. Garneer af met de kletskop van sambal, zoetzure groenten en bbq crumble
6. Frituur als laatst de gamba’s goudbruin en dresseer op het bord

— AFWERKING —

1. Spuit de basilicum olie midden op het bord
2. Leg 3 kleine balletjes van steak tartaar op het gerecht
3. Leg de spaghetti van soja op het bord
4. Spuit de crème van chili erbij
5. Garneer af met de kletskop van sambal, zoetzure groenten en bbq crumble
6. Frituur als laatst de gamba’s goudbruin en dresseer op het bord

— EXTRA —

➤ Vervang de gamba’s voor langoustine of de rundertartaar voor kalfstartaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.